O mnie

Piotr Ogiński

Kocham gotować i poznawać nowe smaki. Na co dzień pracuję we włoskiej restauracji jako szef kuchni w Liverpoolu, gdzie oddaje się swojej pasji łącząc różne produkty i kreując nowe dania. Tworząc, dbam nie tylko o wygląd i smak potraw, ale także o ich jakość. Za pomocą moich filmów chciałbym zmienić wasze przyzwyczajenia, nauczyć tego, że można się cieszyć gotowaniem a praca w kuchni może być przyjemnym doświadczeniem. Czy gotowi jesteście na poznanie najlepszych potraw kulinarnych całego świata? Czy jesteście gotowi zmienić swoje poglądy kulinarne i zacząć eksperymentować w kuchni? Jeśli tak to ZAPRASZAM...

 

Znajdziesz mnie na :

    171 komentarzy:

    1. Sposób prowadzenia Twoich prezentacji czy też lekcji gotowania jest specyficzny i wyjątkowy, ale prawdziwy i szczery. Operator kamery wiernie podąża za akcją czyniąc ją jeszcze bardziej wartką ;) Z filmów puenta jest tylko jedna - jesteś świetnym kucharzem i sporo się można przy Tobie nauczyć. Oby tak dalej, będę tu często zaglądać, pozdrawiam.

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Dokładnie - świetne, bo szczere i prawdziwe

        Usuń
      2. Właśnie trafiłam na Kaczkę po Smoleńsku.
        Oglądałam twoje filmiki i wiedziałam, że twój język polski jest kaleki i pełen błędów, ale że twoja umysłowość jest również kaleka, dowiedziałam się trafiając na Kaczkę po Smoleńsku. Brak mi słów na określenie twojego „dowcipu”. Idąc tropem twojego kalectwa powinieneś również wymyślić potrawy na temat MORDU KATYŃSKIEGO – dla przypomnienia: żołnierzom, obrońcom Polski ,Sowieci - ROSJANIE strzelali w tył głowy. Groby tych ofiar leżą między innymi w Katyniu czyli pod Smoleńskiem a samolot z Prezydentem Polski leciał na uczczenie ICH pamięci. Dla niestosowności (baaaardzo delikatnie mówiąc) twojej nazwy jest fakt WYŚMIEWANIA bólu rodzin po 97 ofiarach. Żebyś pojął, mały człowieku, z czego drwisz, to życzę ci, abyś stojąc nad grobem swojej babci usłyszał śmiech ludzi, którzy będą niewybrednie (tzn. po chamsku) naśmiewać się z niej i opowiadać dowcipy, jaka była głupia, bo może była mała i gruba. A na uczczenie jej pamięci ktoś nazwie jej imieniem klozet np. „Sracz babci(wstaw imię) - bo kochają gotować”.
        PS. Czekam na potrawę „upamiętniającą” płonące dwie wieże w Nowym Jorku, może coś z grilla?

        Usuń
      3. Skończ oszołomski patałachu. Widzę, że sekta macierewicza zajrzała nawet na tą stronę. W dupie mam waszego beznadziejnego prezydenta. Pojąć nie mogę co on robi na wawelu. Mam nadzieję, że ten drugi nie położy tam swojej dupy, równie dobrze mogą tam jakiegoś buma spod biedronki zagrzebać. Mój apel: niech cała Polska drwi z Pisowskich idiotów, trzeba zażegnać tą plagę.

        Usuń
      4. Jeżeli myślisz, że moje słowa to apel PISowca, to ty popłuczyno Polaka, w czasie II wojny światowej byłbyś śmierdzącym zdrajcą i kolaborantem. Ja piszę, ty historyczny analfabeto, nie o polityce ale o ETYCE, ale jak sądzę z twojego wpisu, czytać umiesz lecz zrozumienie tego co napisane, to już dla ciebie Himalaje.
        PS. Sprawdź w słowniku słowo ETYKA, jeśli wiesz co to jest słownik

        Usuń
      5. Idąc tym tropem powinno się także zakazać żartowania z Żydów, Mormonów, Murzynów, Białych, Żółtych itd. Trochę dystansu...

        Usuń
      6. Zapraszam na mój kanał Kulinarny www.youtube.com/mrjohnywow

        Usuń
      7. przeciez polska to jedno wielkie gowno :D chlopak dobrze zrobil ze wyemigrowal, kazdy powienien wyruszyc z tego chorego kraju :D

        Usuń
      8. Mylicie "kraj" z "systemem" nie pozwólcie by PO-PiSówa zepsuła Wam obraz naszej Polski. Tusk liczył głosy podczas nocnej zmiany, a Kaczyński pił wódkę w Magdalence z Michnikiem, Wałęsą i Kiszcakiem. Kiedyś kolega powiedział że PiS jest drugą nogą tego samego żyda ;) jedno i to samo barachło polityczne.

        Usuń
      9. a moze tak troche histori,polecam poczytac sobie ku uswiadomieniu siebie- dla pana obrazonego wielce "kaczka po smolensku" polecam lekture"kafereria-cala prawda o zyciu jaroslawa kaczynskiego" z dn.30.10.12 - "historia zasluzonych mordercow z katynia." - kim byli ? to... dwoch ukochanych wujkow jarka i lecha-wilchelma i henryka swietkowskich, wilchelm byl absolwentem charkowskiego instytutu prawa z 1940 r.od razu wlaczony w wojskowy wymiar sprawiedliwosci armii czerwonej- a co dzialo sie z polskimi oficerami w charkowie w 1940 r.potem po wojnie jako zaufany stalina i berii,byl PREZESEM NACZELNEGO SADU WOJSKOWEGO w okresie najwiekszego apogeum stalinowskich czystek na polakach 1950-1954,drugi wujaszek henryk byl ministrem"sprawiedliwosci"nieprzerwanie w latach 1945-1956 !!!przez co odpowiada za caloksztalt stalinowskich zbrodni na NARODZIE POLSKIM -po szczegoly wysylam was do pewnego jaroslawa i jego mamy jadwigi- wiedza o tym bardzo duzo jako ze czesto odwiedzali sie zanim po smierci stalina nie cofnieto wilhelma do zwiazku radzieckiego i tam rozliczono za zbrodnie na NARODZIE POLSKIM czego dokonali samikomunisci od chruszczowa juz w 1954r.czym rajmund kaczynski zaimponowal bierutowi, itd...

        Usuń
      10. PiSowskie łajno wszędzie znajdzie tubę do chlapania jęzorem, won stąd pachole

        Usuń
      11. Kaczka po smoleńsku wielkie mi mecyje, ojoj, a zabulgotałaś jak indyk :) Trochę dystansu dziewczyno, bo Twoja wypowiedz była bardziej krzywdząca, jak można komuś czegoś takiego życzyć? Brak mi słów... Jesteś chyba niezrównoważona psychicznie! Do lekarza kobieto! Współczuję Twojej mamie, że tak nienawistnego potwora wydała na świat! Szczerze! Oli.

        Usuń
      12. widziałem cie w top chefie i uważam, że odpadłeś zdecydowanie za wcześnie, powinieneś dojść przynajmniej do półfinału.

        Usuń
      13. weź wróc do Top Cheffa bo bez ciebie to lipa,..

        Usuń
    2. Bardzo fajny blog, z fascynacją oglądam coraz to nowe potrawy. Aż się miło patrzy jak zaradnie to wszystko robisz. Pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Piotr powinien dostać od telewizji swój własny program i gotować dla całego świata. kto tak uważa niech w odpowiedziach napisze "tak"!

        Usuń
      2. tak
        tak
        tak

        Usuń
      3. tak jest fenomenalny zabawny i pierwszy raz w życiu przy nim (youtube)zrobiłem potrawę dla mojej rodziny pozdrawiam

        Usuń
      4. Tak!

        Piotrku, jesteś lepszy w tym co robisz od wszystkich prowadzących programy kulinarne, jakich widziałam.
        Nie ważne czy jesteś w kuchni starej/nowej/hotelowej czy na wydmie - wszędzie masz klasę! Twoja prawdziwość i ogromna pasja sprawiają, że wolę oglądać Twoje vlogi zamiast filmu z gwiazdorską obsadą :D Dziękuję, że wkładasz w to tyle pracy. Widać ją, gdy cofnę się do początkowych filmów ;) I jeszcze jedno - ogromny plus za to, że nawet po zostaniu youtubową gwiazdą woda sodowa nie uderzyła Ci do głowy :) Wielki szacunek!

        Usuń
      5. tak!!!!!!!!!!powiniem i murem za nim stoje

        Usuń
      6. wiwat polska anglia do dupy

        Usuń
    3. Dzięki tobie jadłem warzywa których na ogół nie lubię.. ale przyrządzone według twojego sposobu mi smakują. Zrobiłem już bardzo dużo przepisów od Ciebie.. A moja prośba jest taka abyś przygotował Spaghetti, jeżeli nie to jakieś inne makaronowe danie i pokazał jak ty byś je zrobił, według własnego uznania

      OdpowiedzUsuń
    4. Hej! Uwielbiam Twoje przepisy jednak mam prośbę, Czy mógłbyś przygotować jakieś chińskie danie?? Czekam z niecierpliwością!

      OdpowiedzUsuń
    5. Moim zdaniem jesteś Master of Kucharz. Dałeś mi wiele inspiracji do stworzenia czegoś naprawdę szybkiego i smacznego. Chciałbym zobaczyć jak wykonujesz kebab w cieście według twojego unikatowego pomysłu, który (mam nadzieję) będzie bardzo łatwy.

      OdpowiedzUsuń
    6. Hm po pierwszym filmiku, który miałam okazje zobaczyć, cóż stwierdziłam, że istnieje osoba która staje się w kuchni czarodziejem :D



      Ula

      OdpowiedzUsuń
    7. Rewelacja próbowałem juz wielu Twoich przepisow są znakomite:)
      Jak juz ktos nizej pisał czekam na jakies chińskie dania:)
      Pozdrawiam:)

      OdpowiedzUsuń
    8. Szkoda ze nie mieszkasz w Polsce najlepiej w Warszawie chętnie bym sie zatrudnił u ciebie dla mnie świetnie gotujesz i jesteś fenomenem. :) Pozdrawiam Patryk.
      Ps. Otwórz restaurację swoją w Polsce! :)

      OdpowiedzUsuń
    9. Zarażasz pasją do gotowania. Chciałabym zjeść coś w Twojej restauracji. Pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    10. Tak z ciekawości chciałem spytać, ile masz lat i czy ukończyłeś jakieś szkoły kucharskie?

      OdpowiedzUsuń
    11. hej mógłbyś zrobić poradnik o serze smażonym taka czeska potrawa uwielbiam gotować i chciałbym się nauczyć robić to pyszna potrawę

      OdpowiedzUsuń
    12. Super blog i super gotowanie! Pozdrawiam z Cypru, będę zaglądać na 100% i wypróbowywać przepisy - także kocham gotować, ale zdecydowanie uwielbiam piec słodkości! dodaje bloga do obserwowanych. Znalazłam go na spryciarze.pl.

      OdpowiedzUsuń
    13. Podoba mi się twój sposób prowadzenia. Nie tylko mówisz o tym co robisz, ale także dodajesz różne ciekawostki i swoje opinie. Chciałbym zobaczyć filmy z większymi i bardziej skomplikowanymi daniami albo całymi obiadami,kolacjami. JESTEŚ ZAJEBISTY!

      OdpowiedzUsuń
    14. super pasja, podziwiam i spróbuję z przyjemnością Twoich przepisów:) pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    15. dobrze by też było jak byś podawał na początku liste zakupów potrzebna do przygotowania potrawy i ilość składników (porcjowanie np. ile soli i pieprzu)a tak na marginesie jesteś genialnym kucharzem

      OdpowiedzUsuń
    16. Miło i z ciekawością ogląda się Twoje filmiki niczym jakieś klasyki filmowe.Życzę powodzenia!
      JUR&CUN

      OdpowiedzUsuń
    17. JESTES SUPER! MI NAJBARDZIEN PODOBA SIE JAK KOMETUJESZ PODCZAS GOTOWANIA MOIM ZDANIEM NADAJESZ SIE DO PROWADZENIA WALASNEGO PROGRAMU W TELEWIZJI O TEMATYCE KULINARNEJ OCZYWISCIE

      OdpowiedzUsuń
    18. Trafilem przypadkiem i bardzo mi sie podoba. Pozdrowienia z W-wy, Marcin

      OdpowiedzUsuń
    19. niedawno znalazlam na pewnej stronie Twój przepis na domowego Twistera z kfc. zrobiłam dzisiaj i wyszedł mi poprostu rewelacyjnie.. nawet lepszy niz z kfc ;p chciałabym zobaczyć Cię kiedys na duzym ekranie. Jesteś świetny. Pozdrawiam.
      Iga.

      OdpowiedzUsuń
    20. trafiłem tu przypadkowo i znalazłem świetnie dania , z bardzo dobrym opisem Dzięki jesteś wielki
      miałbym tylko jedną prośbę dodaj do opisów ilość składników bo czasami na filmiku cieżko to wychaczyć .

      OdpowiedzUsuń
    21. najlepszy jest przepis na nutele.

      OdpowiedzUsuń
    22. oglądam filmiki jak rewelacyjną komedię sensacyjną. BRAWO! bardzo, bardzo mnie śmieszy twój sposób przedłużania sylab (trącający o orgazm), komiczne tłumaczenia (typu: szczypta cytryny), że przy ŚWIETNYM GOTOWANIU doskonale się bawię!

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. On ma po prostu unikatową osobowość doprawioną odrobiną dystansu do siebie i ogromnym poczuciem humoru. Bardzo przystojny chłopak z rozbrajającym stylem bycia! Zazdroszczę jego dziewczynie...

        Usuń
    23. cytuję Twój wpis na dziale DESERY: "Piotr Ogiński jeszcze nie przygotował ani jednego deseru
      Pewnie dla tego tak dobrze się trzyma ha ha ha"
      powinno być napisane: DLATEGO (razem). Dlaczego? Ano dlatego, że tak się pisze!
      pozdrawiam i usuń mój wpis jak najszybciej!

      OdpowiedzUsuń
    24. Super stronka,sama przyjemność. Trafiłam przypadkowo i będę tu często zaglądać. Powodzenia

      OdpowiedzUsuń
    25. normalnie jesteś moim idolem;)bardzo dużo można się od Ciebie nauczyć .....pozdrawiam;)

      OdpowiedzUsuń
    26. Bardzo prosze o przepis na KURCZAKA PO WIETNAMSKU NA GORĄCYM PÓŁMISKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      OdpowiedzUsuń
    27. Hejka,
      Widze, ze masz super ostre noze kuchenne. Czy moglbys powiedziec cos wiecej na temat, jak kupic dobry noz i jak o niego dbac? A moze polecilbys jakas szczegolna marke nozy kuchennych?
      Dzieki :)
      Z

      OdpowiedzUsuń
    28. Witaj
      Taka jedna uwaga: pracuje w McDonald's juz jakis czas - nie masz przepisow na "takie jak w McDonald's :) Poza tym BigMac to nie hamburger :) wiele rzeczy sie nie zgadza absolutnie. Przy czym przyznaje, ze Twoje przepisy sa naprawde warte uwagi, i z pewnoscia sa smaczne. Tego zanegowac nie moge :) pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    29. Jestem pod wrażeniem! Uwielbiam gotować a dzięki Twojemu poradnikowi mogę zrobić coś na prawdę oryginalnego i smacznego. Dziękuję! :)

      Pozdrawiam, Natalia.

      OdpowiedzUsuń
    30. Hej, super dania!! Czy mógłbyś może kiedyś przyrządzic coś pysznego ale tylko gotowanego? Twoje dania są pyszne, ale niestety smażone dania mają to do siebie, że są ciężkostrawne ;)Nie wspominając o aspektach zdrowotnych jak wolne rodniki itepe

      OdpowiedzUsuń
    31. prosiłbym przepis na tortelini

      OdpowiedzUsuń
    32. Dzięki Tobie nauczyłem się w końcu władać nożem tak, że już aż tak bardzo Ci nie zazdroszczę Twojej wprawy, a poza tym ostatnio swój wolny czas zacząłem częściej spędzać w kuchni robiąc niespodzianki kulinarne swoim domownikom.
      Dzięki wielkie za wszystko i oby tak dalej.
      Wielkie pozdro z ojczystej ziemi..

      OdpowiedzUsuń
    33. Czy mógł bym Prosić Przepis na pizze jak przyrządzić samemu w domu bo uwielbiam pizze z góry dziękuję i czekam na przepis

      OdpowiedzUsuń
    34. witam z Bytomia jak przyżądzić szejk z mc donald's

      OdpowiedzUsuń
    35. Ja tez kocham gotowac i kocham przepisy, ktore tu znajduje. I poniekad jak wszystko juz kocham to i kocham Ciebie;) fajny chłopaczek z Ciebie i gratuluje zdolnosci. Astraline

      OdpowiedzUsuń
    36. Wiem że wszyscy proszą cie o wykonanie jakiegoś przepisu, ale czy mógłbym cię prosić a jakiś przepis na naleśniki suzette

      pozdro, Łysy

      OdpowiedzUsuń
    37. hej Mistrzu Ogi! jak już wiesz, jesteś genialny :) lubię oglądać przepis na 'Twistery z KFC' - to taki mój poprawiacz humoru. no i naprawdę dobrze gotujesz - te twistery są suuuuuper, tylko poproszę o dokładniejsze proporcje na przyprawy do tej panierki, zawsze z czymś przesadzam i dziwnie smakują :D
      przygotowuję się do pierogów ruskich i żurku z Twoich przepisów - czuję, że będzie wybornie :)

      OdpowiedzUsuń
    38. fajnie ze cos robisz dla rodakow :D

      OdpowiedzUsuń
    39. Robisz naprawdę wiele dobrego dla innych ! Tak trzymaj pozdrawiam cię smacznie !

      OdpowiedzUsuń
    40. Cześć mam nadzieje ze czytasz komentarze, mam dla ciebie pomysł oraz proźbe zamieść na blogu temat "podstawy" czyli tego typu rzeczy jak robić zasmażkę czy jakieś porady i triki, myślę ze wielu ludzi ma tak ze jak czyta przepis to go nie rozumie do końca ponieważ nie znają podstawy.

      pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    41. zrob cos dla koksow na silownie :D

      OdpowiedzUsuń
    42. Siemka mam prośbę Nie jest łatwa ale mam nadzieję że ogarniesz ja Mianowicie chciałbym żebyś nagrał filmik jak jeść homara Zjadł bym go w lokalu ale nie wiem jak się do niego zabrać? Pomożesz?

      OdpowiedzUsuń
    43. Ja kocham kraby, nie wiem dlaczego tak wyjątkowo je lubię. Małe są i zabawne, jeśli bym miała jeść to najwyżej jakiegoś dużego, ale one mają takie oczka

      OdpowiedzUsuń
    44. Jesteś zarąbisty typ nigdy nie bywałem w kuchni zbytnio ale dzięki tobie spróbowałem sam coś dla mnie masz szacun ogromny ;) futbolweb.pl

      OdpowiedzUsuń
    45. spoko gotowanie , jutro chyba sobie twistera zrobię

      OdpowiedzUsuń
    46. wszystko pięknie, tylko błagam, nie to pretensjonalne "siemanko"!

      OdpowiedzUsuń
    47. hej

      wszystkie przepisy mam pobrane na dysk. juz kilka probowalem i wychodza znakomicie.
      ps. swietnie prowadzisz swoje programy, tego brakowalo. zycze wiecej sukcesow...

      OdpowiedzUsuń
    48. może jakieś ciasteczka? byle nie pierniki ;)
      Anuszka

      OdpowiedzUsuń
    49. Według mnie jesteś najlepszym kucharzem w Polsce.
      Mam 13 lat i marzę żeby zostać kucharzem.Często oglądam twoje filmy na Youtube i są super.Często wykorzystuje twoje przepisy u siebie w kuchni.
      Oprócz ciebie moim jescze ulubionym kucharzem jest Jami Oliver. Oby tak dalej.
      Pozdrowienia.
      Jan Zalewski z Tczewa

      OdpowiedzUsuń
    50. Moim zdaniem jesteś najlepszym kucharzem w Europie bo dzięki tobie polubiłam gotować.

      Pozdrawiam
      Zuzanna

      OdpowiedzUsuń
    51. jestes zajeb***y twoja kuchnia powala robilem juz polowe twoich przepisow i sa super oby tak dalej pozdro

      OdpowiedzUsuń
    52. mam prośbę o przepis na spaghetti bolognese jest mnóstwo przepisów ale nie wiem dlaczego mi nie wychodzą dobrze , gdy robię twoje są idealne :) Super potrawy pozdrawiam Anna :))

      OdpowiedzUsuń
    53. Witam po pierwsze bardzo lubie twoj program po 2 mam fajny przepis ktory mozesz wykozystac w filmikach.

      Jest to karkówka pod pierzynką;]
      potrzebne bedzie nam kotlety z karkówki cebula marchew pieczarki ser i majonez
      kotlety lekko ubijamy i solimy i pieprzymy lub dodajemy innych przypraw wedle uznania ;] kroimy cebule w piórka i kładziemy na kotleta potem pieczarki tez pokrojone potem trzemy marchew na tarce ja preferuje duże oczka;] i na kotleta;] ser starty tez na duzych oczkach i na koniec smarujemy dosc mocno majonezem po szczycie jest to bardzo denerwójące ale sie opłaca;] tak przygotowane kotlety laduja na blaszke lekko natłuszczona w temperaturze 180stopni na 30-45 min zalezy jak duze mamy kotlety naprawde polecam ci ten przepis jest mega;]

      bedzie to wielki zaszczyt zobaczyc to na youtube z twoim wykonamien ;]

      pozdrawiam Marcin

      OdpowiedzUsuń
    54. Wracaj na Ojczyzny łono i ucz rodaków ,bo fajne to robisz. Pozdrawiam.

      OdpowiedzUsuń
    55. witam mam fajny przepis tani może byś zrobił o tym kawałek


      'Kotlety - dzikuski' z piersi kurczaka
      Autor: wacek


      Składniki:
      - 3 piersi z kurczaka,
      - 3 duze łyzki mąki pszennej,
      - 3 jajka,
      - 3 duże łyżki majonezu,
      - 3 garście startego żółtego sera,
      - sól,
      - pieprz do smaku.

      Jak przyrządzić?
      Piersi kurczka pokroić w drobną kostke - dodać pozostałe składniki, wymieszać, przyprawić i smażyć (na patelnie nakladac łyżką).
      O wiele wygodniej jest gdy "koltety" smażą się w duzej ilości oleju, ale tak aby tłuszcz nie przykrywał ich całkowicie.

      Uwagi:
      Polecam - naprawde smaczne. Z podanej przeze mnie ilosci wychodzi okolo 8 duzych kotletow.

      OdpowiedzUsuń
    56. Na pewno jesteś szefem kuchni we włoskiej restauracji?

      OdpowiedzUsuń
    57. Witam! Odkąd mój mąż znalał Twoją stronę gotuje jak szalony. Podziwiam pasję i rezulataty.Teraz boję się że przytyję.:)

      OdpowiedzUsuń
    58. Witaj Piotrze! Mam prośbę, czy mógłbyś nagrać wideo z przepisem na Ciastko Jabłkowe z McDonald's? Byłbym bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam!

      OdpowiedzUsuń
    59. Halo halo Piotrze interesuje mnie gdzie we wloskiej res. pracujesz ? poniewaz chcialabym na zywo zasmakowac Twe potrawy ...pozdrawiam goraco Sara Lee

      OdpowiedzUsuń
    60. Stary naprawdę robisz to wszystko z pasją (przynajmniej takie mam wrażenie) Trafiłem dzisiaj na Ciebie przypadkowo szukając info jak rozbijać pierś z kurczaka(fair play dla Ciebie). Później zobaczyłem kilka kolejnych Twoich filmików i chociaż na początku trochę mnie śmieszyły(w szczególności Twój sposób narracji) ale to chyba właśnie twój atut. Trzyma kciuki, zabij grill stary :)

      OdpowiedzUsuń
    61. hej, Mistrzu Ogi!
      mam dla Ciebie pewną poradę :) zrobiłam niedawno pierogi według Twojego przepisu i mam uwagę co do ciasta - bo było tylko elastyczne, a nie mega-elastyczne :D dlatego mówię Ci ja, a patent ten sprzedała mi mamcia moja najkochańsza, która prze-mistrzem pierogów jest: do ciasta pierogowego na 1 kg mąki zamiast 2 całych jajek, dodaj 5 żółtek. podobno białko sprawia, że ciasto robi się twardsze :) spróbuj, przekonasz się, że jest dużo lepiej.
      uroczo pozdrawiam, twistery z kfc ubóstwiam i czczę kilka razy w miesiącu!

      OdpowiedzUsuń
    62. prosiłbym o przepis na PIKANTNEGO KURCZKBURGERA z MCDONALDS.
      Z góry dziękuję i pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    63. od tygodnia siedzę i tylko oglądam Twoje filmiki super!

      OdpowiedzUsuń
    64. Witam, czy mozesz wrzucic jakies potrawy meksykanskie? Najbardziej zalezy mi na chimichandze

      OdpowiedzUsuń
    65. Jesteś niesamowity! Nie dość, że potrafisz mnie rozbawić, to jeszcze zaspokoić moją ciekawość kulinarną! Nie pamiętam ile jest już takich potraw, które pokazałeś i chciałabym je wypróbować, ale jest ich SPORO! Pozdrawiam! Nie rezygnuj z działalności w interecie! PLIS! :)

      OdpowiedzUsuń
    66. Dałeś mi inspirację do gotowania. Strona została zapisana w ulubionych ;)

      OdpowiedzUsuń
    67. Czesc Piotrku :) Bardzo podobaja mi sie filmy na fejsie przedstawiajace Twoj sposob gotowania ;) Bardzo bym sie ucieszyla, gdybys umiescil rowniez na niej sposob przygotowania tortu. Najprostszy jaki znasz, z najlatwiej dostepnych produktow, i najlpiej gdyby byl czekoladowy :D Uratowalbys mi tym zycie, gdyz chcialam zrobic taki prezent mojej polowce :) Czekam z niecierpliwoscia na film. Pozdrawiam cieplutko :) Karolina

      OdpowiedzUsuń
    68. witaj Piotrku dzięki youtube znalazłam twoje świetne przepisy.Tak jak Ty mieszkam za granicą i od razu rzuciły mi się w oczy przyprawy których używasz i wiedziałam że to nie Polska.Szukałam fajnego przepisu na gambasy z makaronem i znalazłam to właśnie u Ciebie.Zrobiłam i wszyscy byli zachwyceni ja także bo robiłam to pierwszy raz w życiu.
      Mam prośbę o przepisy dla nastolatka który nie da sobie wepchnąć warzyw do ust jak je przemycic do obiadu ?Pozdrawiam słonecznie Elzbieta

      OdpowiedzUsuń
    69. Jest pan niesamowity mam 15 lat i po obejrzeniu dwóch filmików coś mnie tknęło by zacząć próbować gotować i muszę powiedzieć ,że kilka Pańskich dań mi wyszło i bardzo mi się to spodobało.
      Wielkie dzięki ! ;p

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. ja mam 13 lat i mam takie wrażenie jak by mi na całym świecie nie zależało tylko na gotowaniu i teraz idę do gimnazium,a po gimnazium na Gastronomiczne. bardzo Piotra dziękuje za inspiracje

        Usuń
    70. Piotrek czy możesz pokazać jak się robi prawdziwe serowe fondue?

      OdpowiedzUsuń
    71. EJ mam do was wszystkich jak i do kucharza pytanko gdzie moge skombinować sobie takom koszulke kocham gotować

      OdpowiedzUsuń
    72. Hej :) a zrób coś kiedyś z karty restauracji gdzie pracujesz :)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. a myślisz, że nie ugotował jeszcze czegoś z menu?

        Usuń
      2. Zrobił - hot-dogi, hamburgery i pizzę

        Usuń
    73. Witam Piotrze!

      Proponuję zrobić osobny dział na dania dietetyczne i dla sportowców. Brak fachowych przepisów na diety dla miłośników siłowni. Diety Low-Carb i Low-Fat.

      Pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    74. Bardzo fajna strona:)

      OdpowiedzUsuń
    75. Super przepisy...Wielka prośba: czy mozesz umieścić więcej przepisów bezmięsnych i najlepiej lekkostrawnych:) Będę bardzo wdzięczna.

      Pozdrawiam

      OdpowiedzUsuń
    76. Super :P ale jak zrobić prawdziwą francuską musztardę :) ??

      OdpowiedzUsuń
    77. Hej , mógłby Pan zrobić jakieś babeczki lub ciastka . Zawsze jak robiłam jakieś to nawet pies nie chciał jeść . A od pana nawet jak nie wyjdą to na pewno będą zjadliwe.

      OdpowiedzUsuń
    78. Witam obserwuję Twój kanał na Youtube pewien czas i widzę, że potrafisz odtworzyć napoje, które są normalnie dostępne w sklepie... nie mniej mam prośbę: udało Ci się odtworzyć coca-colę i frugo i tym samym zainspirowałeś mnie do odtworzenia czegoś czego tu w Polsce jest niemal nieosiągalne. Ten specyfik nazywa się "Orangina". Ja osobiście mam słabe doświadczenie w tych sprawach czasem eksperymentuję w kuchni, ale to nie to co w Twoim wykonaniu :) bardzo mi zależy abyś odtworzył ten boski specyfik. Pod tym adresem znajdziesz nie co info na ten temat desantoviec21@gmail.com w razie czego pisz :)

      OdpowiedzUsuń
    79. Witam Panie Piotrze. Ja z takim zapytaniem.. Czy mógłby pan zrobić Ciasto miętowe dość nie typowe ale smaczne..

      Przepis:
      Składnikidla 4-6 osóbmąka, 2,5 szklanki
      cukier, 1,5 szklanki
      margaryna, 30 dkg
      czekolada deserwoa, tabliczka
      proszek do pieczenia, 4 łyżeczki
      expresowa mięta, 10 torebek
      jajka, 6 sztuk
      jabłka, 4 średnie
      dodaj do ulubionychdrukuj przepisdrukuj bez zdjęciapowiadom znajomegooceń przepis aktualna ocena: - ilość ocen: 3
      ilość odsłon: 9881Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 20 min
      1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając,potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miętą(wysypać z torebek).

      2. Jabłka ścieramy,czekoladę kruszymy na maleńkie kawałeczki,dodajemy do ciasta po czym dobrze ucieramy żeby wszystko się połączyło.Wylewamy na blaszkę (średniej wielkości),pieczemy około 60 minut w temp. 160-180 stopni.Po upieczeniu ciasto zostawiamy na 10 minut w piekarniku.Gdy całkowicie wystygnie polewamy białą polewą lub posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :)

      I mam pytanie..
      Czy w Anglii łatwo o pracę jako kucharz?
      Bo ja idę w kierunku kucharza i chciałbym gdzieś pracować za lepsze pieniądze..

      Proszę dać znać..
      Mój mail: waleczny_95@o2.pl

      Pozdrawiam , Jakub

      OdpowiedzUsuń
    80. Piotrku mam 13 lat i jestem twoim wielkim FANEM niebawem być może nagram filmiki w których zaprezentuje kilka przepisów które będziesz mógł zaprezentować w swoim programie. Pozdrowienia dla ciebie. Mam nadzieje ze odeślesz na mój e-mail filmik jak ty robisz moje dania lecz dopiero prześle jak wrócę z wakacji.

      Wojtek

      OdpowiedzUsuń
    81. slipknot9@o2.pl to mój e-mail a te filmy wyśle na twój e-mail

      OdpowiedzUsuń
    82. Hmmmm... ciekawe jak wygląda jego dziewczyna jeszcze nigdy jej nie pokazał

      OdpowiedzUsuń
    83. Mam dopiero 12 lat ale uwielbiam gotować.Ostatnio zostałam sama w domu i bardzo mi się nudziło więc zaczęłam oglądać twoje filmiki na youtube i postanowiłam ,że zrobię chipsy tak jak ty.Naprawdę się opłaciło ,zajęło mi to pięć minut a efekt był zaskakująco pyszny!!!

      OdpowiedzUsuń
    84. Właśnie trafiłam na Kaczkę po Smoleńsku.
      Oglądałam twoje filmiki wiedziałam, że twój język polski jest kaleki i pełen błędów, ale że twoja umysłowość jest również kaleka, dowiedziałam się trafiając na Kaczkę po Smoleńsku. Brak mi słów na określenie twojego „dowcipu”. Idąc tropem twojego kalectwa powinieneś również wymyślić potrawy na temat MORDU KATYŃSKIEGO – dla przypomnienia: żołnierzom, obrońcom Polski,Sowieci - ROSJANIE strzelali w tył głowy. Groby tych ofiar leżą między innymi w Katyniu czyli pod Smoleńskiem a samolot z Prezydentem Polski leciał na uczczenie ICH pamięci. Dla niestosowności (baaaardzo delikatnie mówiąc) twojej nazwy jest fakt WYŚMIEWANIA bólu rodzin po 97 ofiarach. Żebyś pojął, mały człowieku, z czego drwisz, to życzę ci, abyś stojąc nad grobem swojej babci usłyszał śmiech ludzi, którzy będą niewybrednie (tzn. po chamsku) naśmiewać się z niej i opowiadać dowcipy, jaka była głupia, bo może była mała i gruba. A na uczczenie jej pamięci ktoś nazwie jej imieniem klozet np.„Sracz babci(wstaw imię)dla tych co kochają gotować”.
      PS. Czekam na potrawę „upamiętniającą” płonące dwie wieże w Nowym Jorku, może coś z grilla?

      OdpowiedzUsuń
    85. Nieraz mówisz w filmikach że "wiele osób prosiło mnie o przygotowanie tego" tag więc ja bardzo proszę cie o przygotowanie tortu z okazji zdania prawa jazdy.

      Będę wdzięczny
      wierny fan

      OdpowiedzUsuń
    86. raczej nie jestes szefem twoje cuting skills sa slabe, pizza, hamburgery? udowodnij, ze jestes szefem.fajna strona,ale zdolnosci raczej nie szefa....... lubie twoja strone, ale opis Ciebie chyba nie ten...

      OdpowiedzUsuń
    87. Super są te przepisy dużo korzystam, dużo się nauczyłam ,smacznie,tanio i nie ma rutyny w daniach! super pozdrawiam WAS!

      MOnia

      OdpowiedzUsuń
    88. Siemanko , od dawna korzystam z przepisów z Kocham Gotować ,
      chciałbym zapytać czy jest szansa na zamieszczenie przepisu na shorame ??

      OdpowiedzUsuń
    89. Przepisy wspaniałe, sposób ich przekazywania i prezentowania świetny. Naprawdę, dzięki temu można pokochać gotowanie i zostać smakoszem.

      OdpowiedzUsuń
    90. WITAM! Piszę z prośbą o podanie przepisu na sos w kolorze pomarańczowym, lekko słodkawy, który podają we wszystkich knajpach z jedzeniem Chińskim. Jest on pyszny i doskonale smakuje do ryży czy kurczaka, jednak nie mogę znaleźć na niego przepisu. POZDRAWIAM.

      AGAWA

      OdpowiedzUsuń
    91. zrobiłam twoje packi po węgiersku są rewelacyjne:-)

      OdpowiedzUsuń
    92. SIEMANKO:) OBEJRZAŁAM WSZYSTKIE FILMIKI NA YOUTUBE I ZAWSZE Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA NOWE :)ZAINSPIROWALES MNIE DO OTWORZENIA SWOJEGO BLOGA http://mojazaczarowanakuchnia.blox.pl/html wiec SERDECZNIE zapraszam, to w koncu twoje dziecko;)

      OdpowiedzUsuń
    93. Wiesz może jak zrobić prawdziwy ketchup z przecieru pomidorowego? Jak go zagęścić żeby wyglądał i smakował tak jak ten ze sklepu? :)

      OdpowiedzUsuń
    94. Negatywne komentarze możecie wsadzić sobie du..., gość gotuje dobrze, sam przetestowałem, jest 100 razy lepszy od tych pedałów Pascalów przekupionych sponsorami i gotującymi strikte wg przepisów " nie własnych"
      Tak trzymaj, polecam sos słodko-kwaśny z maca wyszedł mi pyszny :-)

      OdpowiedzUsuń
    95. SIEMANKO!
      Po pierwsze primo - masz maniere ze az prosisz sie o wpierdol
      Po drugie primo - zacznij NA PRAWDE gotowac, a nie uzywac gotowych polproduktow ty tepa palo!
      Po trzecie primo - kazdy jest w stanie odgrzac mrozona pizze w piekarniku i stwierdzic ze ta z reklamy jest najlepsza
      Po czwarte primo - nie zasmiecaj sieci swoim beztalenciem i brakiem podstawowej wiedzy o jedzeniu.
      Po piate primo - pomysl o sprzedaniu swoich tipsow na opakowania VIFONa, tudziez innego gowna na ktorym sie wychowales.
      LUDZIE! JAK TAKA MIERNOTA I BRAK TALENTU MOZE WAS INSPIROWAC DO CZEGOKOLWIEK POZA URWANIEM MU GLOWY I NAZYGANIU ODGRZANYM (A WCZESNIEJ ZAMROZONYM) GOWNEM PROSTO DO JEGO SZYJI. JEGO ISTNIENIE UWLACZA SZTUCE JAKA JEST GOTOWANIE !!! ZROZUMCIE TO ALBO IDZCIE PRZETESTOWAC NOWA BUDE Z KEBABEM I DARUJCIE SOBIE JEGO PSEUDOPRZEPISY.
      Pozdrawiam kochajacych gotowac.

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. "Po pierwsze primo", zanim skomentujesz czyjąś pracę, obejrzyj więcej niż 2 filmy! Porównanie pizz i zupek chińskich zrobił zainspirowany przez AdBustera!

        Usuń
      2. Czy idioto wiesz, że "primo" znaczy "pierwsze"? ;___; Rada dla wszystkich posiadaczy idiotów: Nigdy nie wpuszczaj idioty do kuchni, bo wszystko spłonie. A p. Piotrek naprawdę fajnie gotuje i ma interesujące pomysły. Czyli 2 rzeczy jakie w kuchni są bardzo ważne ;)Pozdrowienia dla Piotrka i jego dziewczyny :3

        Usuń
    96. Super sprawa, polecam wszystkim.

      OdpowiedzUsuń
    97. Twoje dania są idealne. Jeszcze nigdy nie zawiodłem się na smaku potrawy. Twój sposób przedstawiania całej sztuki gotowania jest taki idealny, że nawet największe kulinarne beztalencie zrobiłoby coś pysznego na obiad. Dziękujemy za twoje filmy i czekamy na następne.

      OdpowiedzUsuń
    98. bardzo niezle pszepisy masz dobry jeste kto cie nauczyl :)

      OdpowiedzUsuń
    99. Chcemy więcej przepisuw

      OdpowiedzUsuń
    100. Mam prośbę mógłbyś zrobić masę ta co jest w happy hipo ?

      OdpowiedzUsuń
    101. Widać w Tobie pasję, twoje filmiki sĄ super, a komentarze trafne i zabawne. Przy komentarzu do musaki: ...warzywa są takie miękkie, że nie trzeba ich gryźć, więc jest to danie dla emerytów bez zĘbów (cytuję oczywiście niedokładnie) naprawdę się ubawiłem. Pozdrawiam. OLOWIESZOWA.

      OdpowiedzUsuń
    102. Witam, powiedz mi jakiej firmy masz noze, najbardziej mnie interesuje ten z filmiku salatka idealna do pracy? http://www.youtube.com/watch?v=2P83bfRQbx8

      OdpowiedzUsuń
    103. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      OdpowiedzUsuń
    104. Ja pozdrawiam filmy na YT są świetne dzięki za Twoją autentyczność

      Blog Oriflame http://www.everesteam.pl

      OdpowiedzUsuń
    105. Może jakieś dania z menu BioWay'a? Najbardziej zależy mi na medalionach sojowych.

      OdpowiedzUsuń
    106. "Szef kuchni z włoskiej restauracji w UK".... buahahahah!

      Czyli siedzi na zmywaku i ogląda jak inni się pocą za marne £6 na godzinę. W większości "włoskich" restauracji o tak wielkich i pompatycznych peanach w Anglii połowa tych ludzi to konowały bez szkoły zaraz w rządku z totalnymi ćpunami i Brazylijczykami, którzy tylko potrafią rzec "ni kapito".
      Po poziomie kulinarnym oraz sposobie podawania można wnioskować jedno - tylko Bella Italia, Strada albo Villa Romana ;] czyli totalne DNO, które nie wiadomo jakim cudem przechodzi inspekcje sanitarne....

      Nie polecam, nie lubię i nie oglądam tego człowieka, który wyżej s*** niż dupe ma, bo o wiedzy już nawet nie warto wspominać ;]

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Dobry jesteś, ale przez ten coment przemawia nic więcej tylko: KOMPLEKSY. Nic więcej dodawać nie trzeba prosta istoto z pryszczem na twarzy.

        Usuń
    107. Siemaanko! Uwielbiam ogladac i sluchac waszych programow. Zarlo jest faktycznie pyszne i wielka radoche sprawia mi sledzenie i robienie potrawy weglug Twojego przepisu. Fajnie bylo by gdybys zrobil jakas serie na maxymanie zdrowe i dietetyczne potrawy z zastosowaniem minimalnie przetworzonych produktow - cos dla sportowcow. Bylo kilka takich juz w Twoim arsenale ale wiecej, wiecej Panie Mistrzu!! :) Pozdro Piotr i Twoja Lady.

      OdpowiedzUsuń
    108. Sprzedałeś się Ogiński...

      OdpowiedzUsuń
    109. Dobra robota - poklikalem w reklamy zeby Ci sie lepiej powodzilo. Pozdrawiam.

      OdpowiedzUsuń
    110. wspieramy Cie ! :D jestes zajebisty! idziemy na wódke!

      OdpowiedzUsuń
    111. Jesteś porażką, pierdzielisz jak głupi, cwaniakujesz jak cwel, do chefa to Ci wiele brak. I Ty widziałeś porządną pracę w UK?, popracowałbyś w pożądanych restauracjach to może przytkałoby Ci trochę jadaczkę. Zmywać u kogoś czy obierać ziemniaki to jeszcze nie bycie kimś, byłem widziałem, zrobiłem i to nie w takich miejscach jak Ty... a poprawienie programem swojego ego i kliknięć na YT też nie najlepiej świadczy.. skoro taki dobry jesteś to po co zgłaszać się do TV? Ni polszczyzny, ni talentu, pasje może i masz ale to by było na tyle... Ogólnie gostka nie polecam, pozytywy klikają Ci co się znają... hmmmm kolejny ktoś kto pierdoli jak Magda G. szkoda że ludzie oglądają takie rzeczy..niestety TV i net karmi nas ludźmi własnie takimi.
      Jeśli nie podoba Ci się koment zapraszam do konfrontacji:) Bo nawet jeśli nie pracowało się z jakimś produktem, na tym poziomie na jakim się stawiasz wypadałoby mieć chociaż teoretyczną wiedzę ta ten temat... mówi samo za siebie czyż nie?
      Chłopcze popracuj trochę nad sobą, bycie aroganckim to nie wszystko w naszym świecie :)
      Gdyby takich jak Ty było mniej, napewno inaczej nasz swiat postrzegaliby inni:p

      OdpowiedzUsuń
    112. Do Anonima z 20.12. Prawdziwi ketchup nie był znany w takiej formie jak dzis do 19wieku, nazwa została zaadoptowana w Us of A po raz pierwszy w 1824 do sosu na bazie pomidorów, oryginalnie sos został przywieziony z dalekiego wchodu przez Brytyjczyków grubo ponad wiek wcześniej , którzy z braku produktów które rosły w tamtych terenach, używali głównie octu i grzybów do tego sosu. Polecam, catsup na grzybach to rewelacja, trochę zachodu ale warto. Butelkowy, to co mamy dziś nie oddaje trudu jaki wkładano w jego produkcje, można i z pomidorów, ale to nie original:)

      OdpowiedzUsuń
    113. cześć czesto oglądam Twoje filmiki na youtube a dzis jestem pierwszy raz na Twoim blogu. Widziałam Cię dzis w top chef przykro mi ze odpadłeś ale niczym się nie przejmuj i tak jestes zajebistym kucharzem i to własnie dzięki Tobie nauczyłam się gotować. Pozdrawiam Kasia

      OdpowiedzUsuń
    114. dla mnie chlopie to Ty nie potrafisz ani dobrze gotować ani mówić za to w chwaleniu siebie i swoich potraw jesteś mistrzem szkoda tylko, że ma to mało wspólnego ze sakiem nawet placki dla Ciebie stanowia problem

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Wielka Piątka za komentarz hhehe co racja to racja pozdro dla Ciebie

        Usuń
    115. e tam że odpadles nic strasznego :)) a niejeden Ci zazdrosci twojego pomysłu Tak trzymaj :) i pamietaj nie przejmuj sie ! ;))))

      OdpowiedzUsuń
    116. Dzięki za genialne i proste przepisy. Jesteś GENIUSZEM!!!!

      OdpowiedzUsuń
    117. Na całe szczęscie najgorszy lamus odpadl z programu hura...

      OdpowiedzUsuń
    118. Lamus>??? Nie jeden ćwok uważający się za "kucharza" lub "szefa kuchni" okazuje się porażką i raczej pomocą kuchenną a nie żadnym szefem kuchni a Piotr jest taki jaki jest i wiekszość lubi go za jego poczucie humoru, wyluzowane podejście do pewnych rzeczy i co najważniejsze ja uwielbiam w nim to że jest prostym zwyczajnym facetem nie gwiazdorzy i nie świruje. Obserwuję go od dłuższego czasu za nim wskoczył do Top Chef i naprawdę z wielu przepisów Piotrka skorzystałam i będę korzystać jeśli potrzebuję czegoś na szybko na już. Przepisy są świetne, na czasie a przede wszystkim nie zbyt skomplikowane.

      Ps
      Piotr jak można zdobyć koszulkę KG????? :):) Jestem zainteresowana posiadaniem takiej koszulki ażebym mogła ją nosić z uśmiechem na twarzy...jestem twoją fanką :)

      Inga

      OdpowiedzUsuń
    119. Witam a ja mam pytanko jak sie nazywa firma tego pokrowca na noze tej torby na noze co w top-szef maja uczestnicy lub gdzie moge ja zamowic bardzo bede wdzieczny jesli kto mi pomoze;) zwlaszcza ty piotrku ;)

      moj mail = lukiszan955@wp.pl

      OdpowiedzUsuń
    120. "uwielbiam gotowac", nie "kocham..."
      patrzycie na te idiotyczne, zle przetlumaczone filmy i potem produkujecie takie dziwactwa lingwistyczne.

      OdpowiedzUsuń
    121. ale dałeś piotrek ciała w programie tvn-u słabo gotowałes całe odcinki była porazka zgadzasz sie ze mna zapewne .Lubie cie ogladac i bede nadal ale nie wykazałes sie w top szefie .

      OdpowiedzUsuń
    122. Jak Cię słucham to wydaje mi się że próbujesz podrobić Makłowicza. A to Twoje "siemanko" jest wkurzające

      OdpowiedzUsuń
    123. SIEMANKO... sprawa tatara.... szkoda ze przegrales bo twoja sprawa byla troche przesadzona bo oni mieli troche wiecej kasy bo to wkoncu pseudo"marka" nie? niby swietna a juz tego nie kupie badz jak ADBUSTER nie boj sie swin reklamowych. popieram twoje zdanie i nie boj sie nas jest wiecej niz ich pieniedzy!!! pozdro 600

      OdpowiedzUsuń
    124. Witam. Czy mógłbyś zrobić hot chocolate cookie z pizza hut?

      OdpowiedzUsuń
    125. Siemanko ! Pytanko do Ciebie mam bym prosił o kilka dietetycznych dań : ) dzięki z góry ; ) pozdro.

      OdpowiedzUsuń
    126. Jak przeglądałam kanały w TV to natknęłam się na top chef i obejrzałam (chociaż moja rodzina tego nienawidzi a ja nigdy nie oglądałam) był to odcinek w którym mieliście ugotować coś dla dzieci i chciałeś zrobić frytki itd. byłeś jedyny którego polubiłam i tego samego odcinka cię wyrzucili więc stwierdziłam że był to pierwszy i ostatni odcinek który obejrzałam

      OdpowiedzUsuń
    127. Mam dla Ciebie wyzwanie:) Jest taka tajemnicza zupa, która po zjedzeniu zaledwie miski daje uczucie niesamowitej sytości i przypływu energii.
      Jest wiele przepisów ,ale mało kto potrafi zrobić taka prawdziwą wedle pradawnej receptury czyli oryginalną taka jak ma być.
      Potrawa ta nazywa się Kulisz. Jest to potrawa kozacka , kozacy na stepach musieli sie czyms posilić i robili własnie ten Kulisz by mieć sile do walki. Będąc kiedyś na Ukrainie spotkałem na jednym festiwalu kozaków ,którzy gotowali ten kulisz zjadłem miskę i faktycznie niesamowite doznania i uczucie sytości, pytając się ich jednak o przepis nie chcieli powiedzieć.
      Pytanie do Ciebie czy podjąłbyś sie w jednym z odcinków przygotowania tej legendarnej historycznej kozackiej potrawy?

      OdpowiedzUsuń
    128. Witam. I chylę czoło. Jesteś genialny nie tylko za swoje kucharzenie ale za swoje recenzje! Właśnie jedną z wielu obejrzałam - tak tak tą o tych śmierdzących jajkach czyli śniadaniach po angielsku - I muszę przyznać ci rację, ich jedzenie jest OHYDNE!!! Uwielbiam twoje pomysły, sama wymyślam coś z niczego i taka kuchnia jest najlepsza, każdemu smakuje. Jesteś genialny i nie zmieniaj tego w sobie!

      OdpowiedzUsuń
    129. Ad. wypowiedź z 6 sierpnia 2012 02:56

      Jak się człowiek nie zna, to komentuje. Sam robiłem "Kaczkę po Smoleńsku" wg. własnego przepisu. Jak człowiek chce, to znajdzie parę przepisów w Internecie. Tu podaję jeden z prostszych przykładów: http://www.tokfm.pl/blogi/jakubspiewak/2013/02/kaczka_po_smolensku/1 Sama nazwa dania może brzmieć np. "Kaczka po Ukraińsku", ale "po smoleńsku" już się utarło i nie należy się oburzać.

      P.S. Gratulację dla p.Piotra za entuzjzm i pasję!

      OdpowiedzUsuń
    130. Mimo, że gotuję tylko dla siebie to sprawia mi to ogromną przyjemność a moja pasja zaczęła się właśnie od obejrzenia przypadkowo znalezionego filmiku Piotrka na YT.
      Piotrku mieszkam niedaleko chętnie kiedyś odwiedzę restaurację w której pracujesz !

      OdpowiedzUsuń
    131. Proszę abyś zrobił jakieś pyszne jogurty i na to czekam :)

      OdpowiedzUsuń
    132. Jedno Ci powiem jestes świetny.Zainspirowales Mnie do kucharzenia i ciagle szukam coraz to nowych przepisow (podpasowując stan Lodówki) Najciekawsze jest to ze zawsze cos znajde.. : ) SIEEEEMANKO ! : )

      OdpowiedzUsuń
    133. Powiem Ci jedno:jesteś super!!!!!!!! ;) Siemanko! :))))

      OdpowiedzUsuń