KG ocenia Sokołów Tatar Wołowy 230g

18 komentarzy:

  1. Przeszarżowałeś trochę z tą tablicą mendelejewa

    http://www.spidersweb.pl/2013/03/kocham-gotowac-vs-sokolow.html
    http://platyna.org/blog/2013/08/13/chemia-tatara-z-sokolowa/

    OdpowiedzUsuń
  2. Panie Piotrze dziękuję serdecznie.
    Jest Pan wyrazicielem mojej opinii na temat tatara firmy Sokołów.
    To ohydztwo. Sztucznie zabarwiona niezidentyfikowana masa barwiąca ręce. I również pozwoliłam sobie z ciekawości to przysmażyć..Po prostu koszmar.
    Pozdrawiam i gratuluję.
    Precz z Sokołowem.
    Katarzyna - kucharka z 30 letnim stażem

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj!
    Oglądałem twój program o tatarze i nie przekroczyłeś żadnej rozsądnej granicy. Nie dość, że karmią nas łajnem, to jeszcze zabraniają o tym głośno mówić. Ja już od dawna nie kupuję nic z Sokołowa, osobiście, z tego co pamiętam, naciąłem się na mielonkę.
    Życzę powodzenia, osobiście uważam, że Sokołów strzelił sobie z stopę: już ich FB pełny jest wpisów o tatarze :) W sądzie też nie wróżę im sukcesu.

    Pozdrawiam
    Jacek

    OdpowiedzUsuń
  4. Intencja słuszna, zawartość przekazu prawdziwa, ale forma mocna. Zrobiłeś im klasową antyreklamę, duda, morliny i inne koncerny mięsne powinny Cię za to wynagrodzić. Tataru z Sokołowa nie próbowałem, po Twoim materiale już nie spróbuję, ale znam produkty innych firm (marek) które po usmażeniu wyglądają równie źle.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój znajomy ma ten film na dysku, gdy sprawa ucichnie ma go zamiar wyemitować

    OdpowiedzUsuń
  6. Także dla pewnosci zapisałem filmik - polecam wszystkim zrobić to samo

    OdpowiedzUsuń
  7. tak właśnie działają korporacje, najpierw nas trują a potem opłacają masę prawników, żeby nam udowodnić, że było inaczej. Faktem jest, że to mięso to syf. Kłopot polega na tym, że mając odpowiednią ilość $ można udowodnić wszystko, nawet to że ślimak to ryba

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakość jedzenia w tym wyrobów mięsnych jest tragiczna.
    Dobrze że ktoś kto mam cojones odważył się publicznie przestawić prawdę o tym syf.e którym nas trują ludzkie gnidy będące producentami, właścicielami, prezesami, dyrektorami w masarniach, ubojniach, firmach spożywczych, produkujących jedzenie.
    Takich ludzi należało by potraktować tak jak oni traktują bydło rzeźne - w potylicę z pistoletu pneumatycznego którem ich zwyrodniali pracownicy mordują zwierzęta.

    co do firmy Sokołów. Osobiście uważam że ich produkty są obrzydliwe i trujące. Szybciej zjem własny kał niż tknę to coś co ta fabryka produkuje (pseudomięso)

    PS.
    Odwagi i życzę wygranej w sądze!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  9. Wlasnie widzialem ten film.
    Nie rozumiem stanowiska sokolow sa.
    Przeciez Piotrek wymiotowal po powachaniu wlasnego tatara przetrzymywanego tygodniami w lodowce.
    A sklad chemiczny, to oni do chemii dodali jakies mieso ponoc wolowe!!

    OdpowiedzUsuń
  10. telewizję się uciszy, gazety się uciszy ale nie internet. Jak sokołów chce iść na wojnę to będzie miał 2. Acta.
    Dzięki Piotrek, dobrze wiedzieć jakim syfem nas faszerują!

    OdpowiedzUsuń
  11. Produkt gotowy udający świeżego tatara musi zawierac konserwanty i dodatki, bo inaczej nie doczekał by w stanie normalnym zakupu przez klienta z półki i dotyczy to dowolnego producenta z branży wędliniarskiej. Albo chemia albo ręczna robota jeżeli chodzi o tatara.

    Ponadto tatar "gotowy" nie jest produktem przeznaczonym do smażenia ze wzgledu na dodatki które maja przedłuzyć jego trwałośc i zachowanie walorów smakowych. Albo jesteśmy leniwi i chcemy szybko - albo mamy świezutkiego tatara własnoręcznie zrobionego.

    Bloger miał rację naświetlając tendencje i problemy przemysłu moęsnego z jakością produktu produkowanego na duża skalę - błedem było przedstawienie tego tylko z produktem jednej firmy. Sugerowało to działanie wymierzone w konkretną firmę gdzie podobne "grzechy" ma każdy produkt produkowany masowo i do leżenia na półce sklepu o dowolnej wielkości w oczekiwaniu na klienta.

    Dlatego albo zrób sam lub kupuj od małych rodzinnych firm wędliny od 40-50 zł / kg w górę, choć i tu czasem konserwanty się pojawią (poza kabanosami i mięsem świeżym). Jak kupujesz względnie tanie gotowce od producentów masowych to pogódź się z "dodatkami".

    Ja bym blogera nie karał, ale zażądał zmiany filmiku na taki w którym obok świeżego mięsa sa testowane "tatary" conajmniej 3-ech różnych producentów i wyjaśnienie na koniec z czego to wynika (wymogi produktów masowych o przedłuzonej trwałości oraz fakt że "tatar" nie jest do smażenia).

    Sokołów moim zdanie gdyby tak zrobnij jak w/w - nie szkodził by sobie tak bardzo wizerunkowo jak robi to takim rozwiązaniem sprawy jak pozew sądowy z żądaniem 150 000 zł.

    Plama na wizerunku i wrażenie u klientów ze próbuje się uciszyć blogera i ukryć cos brzydkiego - a wystarczyło by wyjasnić swoje rację i poprosić o test dla kilku producentów.

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj a ja tak lubię tatara. Nigdy nie wpadłam na to żeby to usmażyć.
    Czas zacząć robić własny tatar, bez chemii :)
    Dziękuję za otwarcie mi oczu...
    Sokołów precz

    OdpowiedzUsuń
  13. chętnie się dołożę do składki dla Pana jeżeli będzie konieczność zapłacenia firmie na "S" . Wystarczy 150 000 internatów po 1 zł :)

    OdpowiedzUsuń
  14. sondołów sĄ ciekawi.
    ciekawe kto im podpowiedział wypowiadanie Nam wojny.
    Ciekawe kto jest właścicielem tego sondołowa.

    Ale do faktow, a zobaczymy jaka jest prawda.

    Piotr podaj konto/a żebysmy się składali na koszty prawników itp.

    ode mnie masz £20.
    bo zarobieś je, robiąc ten test.
    Specjalne podziękowania przesyła moja wątroba.
    Teraz na Tatar-ze własnej roboty działa świetnie.

    Pozdrawiam
    Ps. podaj konta bankowe i paypal.



    OdpowiedzUsuń


  15. DAM PRACE.
    pOSZUKUJE się pracownika/ów do działu kontroli w pionie produkcji doświadczalnej na narodzie około 40mln.
    Praca ciekawa i wyzywająca,bez ograniczeń.
    Ciekawe kto przeżyje dłużej.
    A wyzwiska to od klientów, zwłaszcza od internautów.
    Celem działania jest Naród śmiały, położony miedzy europejskimi Germanami a Azjatyckimi Rusami.
    Naród mimo okupacji, eksterminacji, ucisków, terroru i wielu innych nadal istnieje!
    Wiec wymagania od kandydatów na zatrudnionych w naszym zakładzie mięsnym, są bardzo wysokie.
    Dewiza w naszych zakładach brzmi "nie daj się złapać" oraz "to ci popieprzeni internauci".
    Wymagania od kandydatów.
    Zdrowie potwierdzone certyfikatem iso9100 lub wyższy.
    Posiadany otwór bębowy i odbytniczy.
    Każdy kandydat, musi mieć co najwyżej kilka kubków smakowych, nie więcej.
    Preferowany ich brak.
    Preferowana ogromna odporność na toksyczne chemikalia do.PU.szczo.Ne w EU.
    Wiek, to już bez znaczenia.
    Oderta znaczy oferta, otfarta permanentnie, do puki istnieją nasze "mięsne" zakłady sondołów lub do puki znajdujemy chociaż jednego durnia kupującego Nasze Świetliste "Wędliny".
    Bo my tego nie jemy.
    Po to szukamy wydajnych pracowniqw.

    Detale zatruDnieNia w dziale HR czyli kadr.
    Możliwość zatrucia, zatrudnienia od zaras.

    Podpisano Kerownik
    ober sztundartenF.
    H.Klops


    ps. "wyżywienie" na terenie zakładu FREE.
    pps. kto płaci ten wymaga.

    OdpowiedzUsuń
  16. tu jest link.
    http://sokolow.pl/pl/

    a po lewej bedzie okienko "podziel się z nami swoimi uwagami"
    Wiec się podziel, jeżeli masz jakieś UWAGI!

    http://sokolow.pl/pl/

    OdpowiedzUsuń
  17. KG pod postacią Ogińskiego zarabia kasę na reklamach, więc musi być kontrowersyjny żebyście go oglądali. Chcecie dalej mu nabijać oglądalność? To nabijajcie. Tylko nie piszcie że vlogomarketing to wolność słowa i obiektywna ocena produktu...
    poczytajcie:
    Marek Rabij: S jak smrodek. Albo Sokołów SA

    OdpowiedzUsuń
  18. Panie Piotrze

    Dziękuję serdecznie za Pański film o tatarze z Sokołowa. Przestałem go jeść. Nie wiem ile kosztuje ocalone zdrowie lub uświadomienie "tępego konsumenta". Jeśli przewiduje Pan zbiórkę kasy na prawników to deklaruje 100zł na podane przez Pana konto. Proszę zbiórkę zrobić rozsądnie bo Sokołów napuści na Pana Urząd Skarbowy.


    Pozdrawiam
    JR

    OdpowiedzUsuń